Inleiding Mediation (midden- / kader)

Overal waar mensen communiceren komen conflicten voor. In arbeidssituaties zijn (ook verborgen) conflicten enorm verstorend en kostbaar in elk organisatieproces.

Soms maak je zelf deel uit van het conflict, maar als leidinggevende ben je ook vaak de aangewezen persoon om conflicten van anderen op te (laten) lossen. Mediation gaat verder dan conflictbeheersing omdat dit een oplossing voorstaat zonder de relatie verder te schaden en zelfs te herstellen. Belangrijke voorwaarde om effectief samen verder te kunnen op de werkvloer.

Om conflictopbouw tijdig te herkennen en niet te laten escaleren is het belangrijk inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden van mediation zonder zelf Mediator te worden.

Deze cursus wordt op relaxte maar volwassen wijze gegeven.

Je hoeft bij ons dus geen rollenspel te spelen.

Doelgroep

De al wat ervaren (midden) kaderfunctionaris (leidinggevende ploegleider -teamchef -e.d.) die beseft dat conflicten op de werkvloer een enorme impact hebben en hierin oplossend moet kunnen optreden.

 

Inhoud cursus

  • Wat is mediation?
  • Gedrag /communicatie
  • Het 5 fasen mediation model
  • Kleine effectieve interventies

Deze cursusinhoud wordt op NIET bedreigende wijze gegeven.

Je hoeft geen rollenspel te spelen.

 

Cursusgegevens

Individuele en groepsinschrijving mogelijk. Ook als individueel coaching traject en groeps- of afdeling- coaching mogelijk.

 

Cursusduur: 2 dagen

Cursusprijs: €495 p.p.

 

De cursus Inleiding Mediation kan als 'In company' worden verzorgd. Hierbij vindt er uiteraard eerst overleg plaats om de precieze accenten vast te leggen voor deze maatwerkcursus.

 

 

Ook zeer geschikt als leidraad voor een individuele of groepscoaching.

 

Ontwikkeling voor hoger management gewenst? Vraag naar de individuele trajecten!


Geplande cursus(sen)

Bel of mail voor de mogelijkheden.

 

Email: info@connex.nl

Tel.: 0181- 849446